torsdag 28 januari 2010

Morgondagen...


... Vet vi ingenting om.

Kanske vi oftare borde ringa det där samtalet som man så länge "dragit" på.

Kanske vi oftare borde tala om för någon vad mycket de betyder.

Kanske vi oftare borde pussa våra barn. Och stressa mindre. Hälsa på någon. Le mot nå´n...

Mina tankar går till Dig du sprudlande, energiska, så levande kvinna, som fick sluta dina dagar här på jorden alldeles för tidigt!

fredag 22 januari 2010

a visit in London...

På besök i London. Då visste jag att jag ville se Tate Modern. Ett så häftigt konstmuseum inrymt i ett gammalt elverk på södra sidan, "Southbank" av Themsen.




Utställningen hette "Poplife", men vill man inte betala så är det helt gratis att se de fasta utställningarna som finns där. Och de räcker vill jag lova! Så mycket roligt, tokigt, fult och snyggt!
I musei-shopen kan man fynda. Man kan köpa snygga posters av tavlorna och få något kul till väggen... Jag köpte de här: "Whaam" av Lichtenstein.


Tror den hamnar på Storebrors rum.

Snygga presentpapper går också att rama in.

De passar nog på lillebrors vägg. För nu ska det bli av. Vi ska äntligen bygga en vägg i det stora pojkummet.

Back home again from London. Visited Tate Modern and bought posters from the exhibition "Poplife".

tisdag 5 januari 2010

Spisvärme



Tidigt i ottan, när det ännu var mörkt gick Lilleman och jag ut och hämtade ved. Oj, vad vi har burit ved detta jullov! (Nu kan jag höra någon (Mannen) skratta rått i bakgrunden, för det här var nog första gången det här lovet som jag bar in en vedpinne...)



Vi eldar i vår Husqvarna no 26, så det glöder. Det är den enda eldstaden i huset vi har (förutom vår vedeldade panna), och jag skulle gärna ha fler! Spraket, värmen och känslan är obeskrivlig. Någon urtidsgen i oss måste vara inställd på TRYGGHET när vi hör eldsprak. Och ni hörde väl Ernsts tips i julprogrammet på TV. Blanda i barrträdsved för att få spraket!

Gamla hus mår bra av att man eldar i eldstäderna. Murstocken blir varm och hela vårt hus blir behagligt varmt av värmen som kommer från den varma murstocken. Jag har också fått lära mig att det är bra för husgrunden att murstocken värms upp med jämna mellanrum. Slutar man elda i eldstäderna i ett gammalt hus kan man få problem med fukt...

När vi inte eldar bygger jag pussel. Hade ett vagt minne av vad trevligt det var när jag var barn och vi samlades runt ett jättepussel. Mys liksom.

Så jag köpte ett till familjen i julklapp! 2000 bitar (såg framför mig att mellan jul och nyår borde vara en lagom tid för 2000 bitar...) NOT!

Men oj vad pusselmanin tagit mig, jag letar och letar och till slut...finner jag biten! Det är så kul, MEN jag sitter helt ensam. INGEN i familjen nappade på idéen. Till Sarah McLachlans underbara röst så är det en lisa att bygga pussel kan jag säga. Har ni inte upptäckt henne så gör det! Sug ut det sista av julen till hennes "Wintersong"...

fredag 1 januari 2010

Två år...


...går fort. För exakt två år sedan började jag denna blogg. Det är ganska länge för en som inte gillar att blogga. Att blogga är lite utlämnande och läskigt. Och väldigt kul och spännande. Jag läste länge inredningsbloggar innan jag vågade själv. Men ni som inte har egna bloggar fattar väl att man inte visar allt. Allt är inte så präktigt, kreativt och rosenrött som man kan tro. Det finns många baksidor med renoveringar och inredningstips! Och man orkar inte alltid, som det kanske kan verka som...

Bloggandet är i allafall så kul att jag vill fortsätta. Det är så roligt att skriva om det man tycker om och är intresserad av. Någon erfaren bloggare skrev också en gång att man äger sin egen blogg. Man behöver aldrig ursäkta sig. Att bilderna inte är perfekta, att man inte har några utlottningar eller tävlingar. Eller inte uppdaterar så ofta. Tid, ork och lust varierar så. Precis som Livet. Men om någon läser och ger respons, så blir man så glad.

Den här vägen avslutar min skogs-morgonpromenad. Pricken på vägen är min gamla tax som fortfarande hänger med mig i skogen. Till vänster går våra håriga kor och till höger skymtar huset. Minns inte när vi senast hade en sådan fantastiskt vacker VINTER!